Over Anouk

Hi, Anouk hier!

Mijn “ingrediëntendeclaratie”:
– Foodie is een understatement
– Creatief
– Smaak
– Overtuigend
– Enthousiast
– Experimenteel
– Optimistisch
– Motivator
– Gedreven
– Brabants
– Doe het nu!

Neem Contact op
Ervaring

De laatste 15 jaar heb ik gewerkt als technologisch en culinair productontwikkelaar voor de retail. Ik heb voor diverse private label producenten ontwikkeld, met name AH/Delhaize maar ook voor Jumbo en Superunie.

Als productontwikkelaar probeer ik een balans te vinden tussen het culinaire en technologie. Met mijn achtergrond als levensmiddelentechnoloog en diverse jaren werkervaring als productieleider waarbij efficiëntie, produceerbaarheid en voedselveiligheid voorop staan maak ik tijdens het ontwikkelen van nieuwe producten snel een scan van de haalbaarheid in de praktijk.

Ik hou van mogelijkheden, kansen en vernieuwing. Dit zijn mijn grootste motivators in mijn enthousiasme voor de voedingsmiddelenindustrie.

PRODUCTEN EN PROJECTEN

Een kleine opsomming van de producten en projecten waar ik een belangrijke rol of grote bijdrage aan heb geleverd;
Koolhydraatvervangers

AH bloemkoolrijst, courgettespaghetti en broccolirijst (Jaarprijs Goede Voeding 2017)

Verse pureersoepen

AH Pureersoepen (Jaarprijs Goede Voeding 2018)

Initiëren van groentedressings

AH Saladbowl (bron AGF.nl)

Verse pizza’s

Schapinvulling en realisatie 20% natriumreductie in de AH Verse pizza’s

Maaltijdsalades

Ontwikkelen van nieuwe recepturen en reduceren van toegevoegd suiker in dressings

Groente- en granensalades

Introduceren van salades met gebruik van diverse granen bij Albert Heijn (AH Groente- en salades)

Verpakking innovaties

AH Wok excellent

Diverse onderscheidende saladeconcepten voor ‘ to go’ concepten

AH Lunchsalades en AH Dipsalades

Leveren van diverse recepturen voor een smoothie- en saladebar

AH XL

Verbeterslag binnen de verse kant-en-klaar maaltijden

AH Verse Stamppotten en AH Italiaans Vers

Productintroducties met nadruk op functioneel voeden

Focus op claims zoals eiwitrijk, bron van vezels, koolhydraatarm, laag in calorieën.

Ontwikkelen van verse pasta- en maaltijdsauzen

AH en Delhaize

Stoommaaltijden en stoomgroentes

Superunie

AFFINITEIT

Mijn affiniteit ligt bij de volgende productgroepen;
Verse kant-en-klaar maaltijden (kort en lang houdbaar)
Sauzen
Kruiden en specerijen
Verse pizza’s
Soepen
Groente & Fruit industrie
Salades (maaltijd-, lunch- en snacksalades)
Dressings en spreads