Hi, Anouk hier!
Ik zal beginnen met mijn ingrediëntendeclaratie:
een echte Foodie
creatief
smaak
overtuigend
enthousiast
experimenteel
optimist
motivator
gedreven
doorzetter
Brabants
en doe het nu!
Al bijna 20 jaar werk ik als technologisch en culinair productontwikkelaar voor met name de retail. Ik heb voor diverse private label producenten ontwikkeld van Albert Heijn tot Jumbo en Plus. Maar ook diverse retailers over de grens van Delhaize tot Rewe en Coop.
Nieuwe concepten en recepturen bedenken daar komt heel wat bij kijken. Smaken combineren, eten lekker maken en weten hoe iets bereid moet worden zijn de eerste uitgangspunten. Maar daarna komen de vraagstukken hoe gaan we het produceren, hoe zit het met de voedselveiligheid, wat is de voedingswaarde, hoe kunnen we het verpakken, waar komen de grondstoffen vandaan, kunnen we dingen weglaten of gezonder maken, transparante declaraties, een efficiënt productieproces en vooral gaan we het verschil maken met het product in de markt.
Continu probeer ik de balans te vinden tussen smaak en technologie. Met mijn achtergrond als levensmiddelentechnoloog en diverse jaren werkervaring als productieleider, waarbij produceerbaarheid, efficiëntie en voedselveiligheid voorop staan, maak ik tijdens het ontwikkelen van nieuwe producten snel een scan van de haal- en schaalbaarheid in de praktijk.
Kansen, vernieuwing, mogelijkheden en het voeden van de wereld met alle uitdagingen die daarbij horen zijn voor mij de reden dat ik nog steeds super enthousiast ben over mijn vakgebied en de voedingsmiddelenindustrie.
Affiniteit & Expertise
Bij het Foodloket kun je met elke vraag of uitdaging aankloppen binnen de voedingsmiddelenindustrie. De techniek en kennis is voor veel productgroepen vergelijkbaar en breed in te zetten in meerdere segmenten. Daarnaast hoe meer verschillende vraagstukken ik krijg hoe meer ik mijzelf ook ontwikkel als levensmiddelentechnoloog dus kom maar door!
De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de volgende categorieën:
Groente en Fruit (convenience)
Kant en klare maaltijden (ultra vers/ vers)
Salades (ultra vers/ vers/ kort houdbaar)
Soepen, sauzen en dressings
Hartige broodproducten, verse pizza’s en pasta’s
Kruiden en specerijen
Suiker- en zoutreductie trajecten
Plant based - vegan
Receptuurontwikkeling vanuit voedingswaarde (zoutarm, koolhydraatbeperkt, high protein etc)
Verlenging houdbaarheid
Clean label